Sjukt

Det blev inget firande igår kväll, mannen i huset har feber.. Trist : ( Han som aaldrig är sjuk annars!
Även Majas Madicken har hög feber så det blev ingen träff med dom idag. Senare i veckan förhoppningsvis!
Träning blev det iallafall igår, body combat. Träningsvärk idag, känns gött!

Började dagen med en arbetsintervju och nu har jag och Nellie precis kommit hem efter en långpromenad.
Var är solen?

Vad resten av dagen har att erbjuda vet jag inte, det blir nog bara att vara hemma och slappa, busa med hjärtat och ta hand om min sjuke karl. Synd att han missar matchen ikväll : /

Kram MKung hei fat choi

Idag firas det kinesiska nyåret. Firandet består av mat, mat och mat hos Jonnys morbror och hans familj i eftermiddag : )
Det finns mycket ritualer och "krav" på vad man måste göra och inte ska göra just den här dagen och hela nyårshelgen (som varar i 14 dagar).

Saker som man helst skall undvika:
- Äta kött (istället äter man "symbolmat": lotusfrö, ginkgonötter, hårmossa, torkad doufu och bambuskott)
- Tvätta håret (då riskerar man att spola bort all god tur under året)
- Använda sig av vassa föremål såsom saxar och knivar
- Städning

Måste säga att menyn inte låter som någon smaksensation, tur att Jonnys familj och släkt inte följer alla regler till punkt och pricka : ) Kinamat blir det såklart, men av liten annan karaktär.Idag fyller Nellie 9 månader också, hon har blivit så STOR! Önskar att hon kunde få stanna i den här åldern en stund, det händer så mycket med henne nu. Hon börjar verkligen visa sin personlighet nu också. Hon är en mycket snäll och samtidigt bestämd liten dam med myycket energi.

Hon kryper, ställer sig upp mot det mesta - släpper taget och står själv en stund eller försöker ta ett steg, säger "mamma, bappa = pappa, tetta = titta, klappar händerna osv. Det blir spännande att se när hon kommer kunna gå, det känns inte som att det kommer dröja såå länge. Då blir mami vältränad ; )

  Pulkapremiär         Busunge         Ställt sig upp själv för
                                                                                                                                                                         första gången : )

  Elefanten är god!                         BusungeIkväll efter middagen ska det tränas. Jag har bara ätit hela helgen och känner mig riktigt bläffig nu, ogillar verkligen känslan. Och inte lär det bli bättre av all mat ikväll, men jag får ta ut mig ordentligt efteråt.

Imorgon förmiddag ska vi få besök av Maja och Madicken. Dom har varit i fjällen en vecka så jag hoppas hon har med sig massa fina bilder därifrån.
Om lite mindre än två månader är det vår tur - fjällen i mitt hjärta : )


Kram från oss

RSS 2.0