Hoho Hallå?

Gosh vad jag är dålig på det här med att blogga.. Kanske dags att lägga ner?

Well well, mys med Maja och Madicken på dagen idag, hårdträning ikväll och fika med damerna imorrn =)

Vad gör ni på nyår? För fam Fermby/Karlsson blir det middag hos Nellies farmor och farfar, sedan vidare till Jessica. Tror dock att det blir lugnt då jag fortfarande har ångest efter juldagen. Men så kan det gå :-)

Kram från oss

Krupp


Inte blev det något besök på badhuset igår inte..
Min mage är fortfarande i obalans och Nellie har fått falsk krupp :-( Hon började hosta ordentligt i förrgår kväll. Natten till igår var relativt lugn men sen drog det igång igen igår morse. Vi tyckte att det lät så konstigt när hon hostade, hon liksom skällde och det rosslade i bröstet. Så J åkte med henne till barnmottagningen, jag stannade hemma för att inte smitta någon.
Falsk krupp är en inflammation som sätter sig i de övre luftvägarna och medför skällande hosta, feber och täthet i luftstrupen.
Inatt har hon vaknat ett flertal gånger och hostat och gråtit. Blir ju lite panik när hon inte kan andas ordentligt. Hon sover i högläge och läkaren skrev ut Mollipec som vi ger henne vid behov, den hjälper iallafall lite. När det är som värst är det bra att stå med henne vid balkongdörren och öppna så att hon får frisk luft, då lugnar det sig lite.

Längesen jag var på gymmet nu känns det som. Egentligen är det bara fem dagar sen men det är fem dagar för mycket : )

När vi blir friska ska vi se till att träffa Maja och Madicken, det var också för längesen. Läste på hennes blogg att Madicken står själv om hon håller i sig. Vad våra tjejer börjar bli stora! Kan inte förstå vart de här (snart) åtta månaderna har tagit vägen. Tänk att de små liven kan utvecklas så mycket under så kort tid : )

Dåligt med bilder idag också, men håll ut.
Ciao


Vill bli friskKänner ni igen känslan innan man får feber? Jag känner det i hela kroppen och även i halsen av någon anledning. Det gör inte ont utan känns annorlunda när jag andas. Luftvägarna blir tydligen också påverkade. Mindre kul.
Positivt är att magsjukan är över : )

Igår stod Nellie helt själv utan något att hålla sig i och utan stöd i 10-15 sekunder. Samma idag. Vår duktiga tjej : )
Hon kryper lite nu också, men är lite för lat för att fortsätta mer än ngn meter framåt. Vi får vara glada sålänge det är så ; )
Sen kommer vi få jaga, jaga och åter jaga!

Imorgon är J ledig från jobbet. Känns som att jag har vunnit på lotto varje gång han är helgledig eller tillfälligt ledig!
Hoppas de vita blodkropparna jobbar på under natten så att jag är pigg när jag vaknar imorgon. Vi har ju bl.a planerat en visit på badhuset, det vore ju tråkigt om det inte blir av.

Någon som har en dunderkur mot feber? ;-)


Magsjuka och plusgrader

Jahopp, då fick man sig en släng av vinterkräksjukan... Jag som hade hoppats enormt mycket på att få slippa. 
I min värld finns det ingen värre "vanlig" sjukdom än maginfluensa, har hellre hög feber i en vecka. Det kanske var lite att ta i men jag är verkligen livrädd för att spy. Nellie verkar ha fått sig en omgång igår kväll också. Lilla gumman, hon ska ju inte vara sjuk!

Kunde inte snön få stanna några dagar till? Helst över jul- och nyårsafton, så att det blir lite stämning för en gångs skull. Jag är mycket avundsjuk på dem som är bosatta längre norrut. I mitt vinterparadis mäter snön 80 centimeter. I mars då vi brukar åka dit är det som mest snö - runt 1 ½ meter. Längtar :-)
Maja räddade min dag idag. Hon ville pigga upp mig lite och kom hit med filmen "The holiday" som jag så länge har velat sett. Tack snälla du! : )

Läst bloggen http://vimmelmamman.blogg.se? Den här kvinnan skriver om kampen emot "skitsjukdomen" - cancer. Jag har följt hennes blogg länge och häromdagen fick hon ett mycket glädjande besked. Jag kunde inte låta bli att låta några glädjetårar rinna nedför kinden. Hennes blogg får iallafall mig att få perspektiv på saker och ting.

Denna otäcka sjukdom.. Ingen i min närhet är drabbad och det tackar jag gud för. Dessvärre är sannolikheten att någon man känner eller att man själv kommer bli drabbad ganska stor, men det är ju bara dumt att tänka så.
Sålänge man är frisk ska man inte klaga över någonting egentligen, vi borde tänka lite längre ibland innan vi yttrar oss om alla dessa i-landsproblem. 
Ta bara magsjuka egentligen, någon eller några dagars h-vete sedan är man frisk och kry igen? Ändå kan man inte låta bli att beklaga sig och visst, det är inte roligt.. Men man kanske t.o.m tappar ett par kg på kuppen!! Skämt å sido.. Skärpning nu!


Nåväl, nog pratat om eländigheter. När herrn kommer hem från sitt träningspass blir det filmmys med tända ljus som alltid och lot´s of tea, om magen tillåter vill säga... Först The holiday, sedan Wallander kanske?

   Kram från oss

What a night

Idag på förmiddagen var jag och Nellie på besök hos Maja och Madicken. Helena med sin fina mage kom förbi också : )
Det är alltid lika mysigt att träffa dom : ) Avslutade med en promenad i snöyran.

Igår natt var ingen rolig natt. Nellie vaknade 23 och bara skrek - hysteriskt. Jag kutade in och tog upp henne. Eftersom hon annars bara vaknar när/om hon är hungrig på natten så trodde jag ju att så var fallet nu också, men att hon måste ha varit tokhungrig.
Värmde mat men nej, hon ville inte ha vatten, inte tutten, blöjan var torr och jag fick absolut inte lägga/sätta ifrån mig henne. Hon blev tyst några sekunder emellanåt men sen gallskrik igen. Vid 1 började hon lugna ner sig lite och somnade sen lite efter 2. Och Jonny jobbar natt den här veckan, såklart  :-p
Hon måste ha haft ont någonstans, kanske fler tänder? Hon fick åttonde tanden häromdagen... Stackars liten :-(

I måndags spenderade jag och Maja ca en och en halv timme på träningslagret, pump stod på schemat. Hennes första pump-pass. Kul att ha dig med =)
Man mår så mycket bättre när man har kommit igång ordentligt med träningen. Och om jag ska våga visa mig ute sommar 09 så har jag inget val. Men jag tvivlar starkt på att ni kommer se mig vid näsets "strand". Isåfall invirad i ett stooort badlakan :-p


Ikväll blir det pump igen! Ciao


RSS 2.0